Tuesday, December 20, 2011

TAG PLEASE...!!!!!

Assalamualaikum……

Hye guys, skrg musim blog tagging erk..???….so, kena ikowt edaran masa ar aq nieh….hahahahaha…actually aq nieh malas nak berblogging nie bagai and aq suka nak baca blog org jew….ok lar..malas ckap bnyak….lets proceed to the session…..

11 perkara yg korang kena tahu dan ingat pasal aq....

 Firstly, aq suka budak2..baby kecik, kanak2 yag comel, tembam bagai sumer tuh…hehehehehe

1.       Aq sebenarnya tak suka marah dan kalau boleh tak nak marah, tp bila org buat aq marah, aq susah nak marah orang tu balik and then kalau tetiba time tuh mood aq marah, aq akan betol2 marah..heeeeee…konferm tak pham kan…

2.       Aq sebenarnya ex student mrsm n then jgn terkejut kalau student mrsm masuk kpm sebab 2 benda tuh bawah mara n lepas nieh aq nak mintak biasiswa mara, study degree kat unikl, under mara jugak, then, kerja dgn mara sebab asalnya, ayah aq kerja under mara jugak dan dibesarkan dgn suasana mara…heeeee…harap pham erk…hidup MARA…!!!!

3.       Minat lagu Carta Hati, cik najwa latif nyanyi  :- engkau duduk disitu, diam tersipu malu, mahu mendekati aq, aq mulai resah, hatiku jadi kebah, melihat dirimu, aq rebah, tapi hati ini, kuat menyatakan engkau kini duduk di carta hati, lalu cinta kita bermula, dari mata turun kejiwa, dari teman menjadi cinta, dan berjanji untuk setia…… next, suka tengok kartun boboiboy, sama boleh hafal lagu, watak, :- boboiboy, ying , yaya, gopal, tok abah, adudu, prob, computer,   lirik lagu nyew, :- di sesuatu masa, keadaan dunia, penuh bahaya, ancaman dari, musuh2 bumi, selamat kan lah, hero yang ada, hero manusia, penyelamat bumi, penyalamat bumi…!!!...alien datang menakluki bumi,demi koko yang dicari2, dia kan tiba tak lama lagi, apa mungkin terjadi, jadi kita perlukan penyelamat bumi..!!!..boboyboi..!!!!..hahahahahaa….

4.       Aq suka berkeadaan biasa2 , tak nak skema2 dan jenis suka let go ajew…..

5.       Still single……tak tipu nieh…

6.       Anti taugeh….!!!!!...yang laen layan ajew…. Sunquick susu jgn dilupa yew….

7.       Lahir 23 hblan 12, taun 1993, sulung dr 4 adik beradik, nama penuh, _____ adik kedua, Nur fara madihah, ketiga, ahmad fahmi muzammil, last, ahmad fazwan muzannif, papa, mohd saidi muda, mama, maznah a.rahman….sekian….heeeeeeee

8.       Aq paling suka ikan keli…ikan keli masak merah especiallynya lah…family aq yang lain tak makan pown…lalalalalala

9.       Aq punyai lesen memandu P, no k.p : 931223115135, tempoh : 13/3/2011 - 12/03/2013…kelas : b2, d….dua kali ujian dalam litar, satu kali ujian kat jalan raya….aq test dua kali sebab kereta merosakkan dirinya ajew hari tuh.….

10.   Duit paling sikit dalam account bank, rm 11 ringit sahaja…time tuh time kegawatan ekonomi family…

11.   Aq tulis benda nieh time atas lebuhraya timur-barat…kasi special sikit…khas untuk kawan2 aq yang tersayang….perjalanan 3 hari 2 malam, singgah tempat zaman aq budak2, taiping ~ ipoh sempena reunion 30 tahun kelas matrik ayah aq…

Sekian,terima kasih…..hahahahahahaha


okayhhhh...mau jawab amira amin lak....

1. APA NAMA AKU DALAM IC ?
Nur amira najiah binti mohd amin…..nama kormesial, ~ amira amin

2. AKU NI JENIS ORANG YANG MACAMANA ??
Orang yang normal lah…..hahahhaha… org yang biasa2 ajew…kadang tu jew nak jd luar biasa….

3. AKU PERNAH SAKITKAN HATI KORANG TAK ?
Errrrrrkkkkk…setakat nih, takdew lagi…harap tak dew lar..kalau adew, siap ko aq kerjakan nanti

4. KORANG RASA AKU NI MEMILIH TAK ? KALAU MEMILIH DARI SEGI APA ?
Heeeeee…. Yups….Memilih kawan kowt…..

5. DALAM BANYAK-BANYAK WARNA .AKU SUKA WARNA APA ?
Sikit jew warna,,leh kir dgn jari jew….hahahhaha…ermmmm,,,Lawatan aq kat bilik ko hari tuh, aq tengok balik album kamera, aq bukak loker, aq skodeng atas tilam, meja, rasanya bnyak warna hijau jew kowt…..tengok tiffany kesyangan ko dah lar dgn warnanya apew…

6. APA KERETA IDAMAN AKU ?
Ahhhahhhh..!!!...kat kafe harituh ko adew bgtau yg ko nak Suzuki swift kan …dammmm..!!!...100 markah…~~~

7. BAYANGKAN KALAU KORANG SENDIRIAN KAT TGH-TGH PADANG PASIR YG TAKDE
    SESAPA,KAT SITU ADA EMAS DGN AIR. MANA SATU KORANG PILIH ?
Aq sorang2 ajew..??/..ambik ar emas dgn air…heeeeee……air tuh minum lar….mahal tuh emas….leh beli 3 bijik Suzuki swift kalau adew 10 ketol emas tulen…hahahahahaha

8. APA KORANG AKAN BUAT KALAU GF/BF KORANG ADA SKANDAL LAIN ?
Sumer ex2 aq tak pernah serius pown dgn aq…so, kalau adew skandal laen, lantak ar…bukan wife aq pown….gf ajew kan…hahahahhahahah

9. KORANG AKAN RASA PANIK TAK KALAU LELAKI/PEREMPUAN TEGUR BAJU KORANG
    KOYAK ? HUH ! ALAMAK !
 Owh…says thanks ar sebab bgtau….buat selamba dah lew…hahahahaha

10. APA KORANG AKAN BUAT KALAU ADA LELAKI/PEREMPUAN STALK HIDUP KORANG
Pepatah melayu adew mengatakan, Adew ubi, adew batas, laen kali boleh balas…apew lagi, balas ar pulak…hahahahaha

11. KALAU KORANG JADI JUTAWAN YG ADA TRILLION MILLION DUIT .APA NK BUAT DGN DUIT TU ? hehehe
Buat ajew apew yg patot…yg memberi kebaikan, ke jalan yg menberikan pahala dan menyenangkan diri sndiri, org laen, agama,dunia dan akhirat..


Nah jawapan aq dr soalan pak cik aidil pulak..…

1. dulu aku sekolah kat mane ?
smk teknik sepang kowt…..aq tengok kat mana erk…lupa dah….

2. aku lahir bile ? kat mane ? pkul berape ?
menurut fb ko, 18 june, kat hospital lar kowt….pukul lak tak tau sebab doctor lupa nak tambah bateri jam ar..tetiba ko kuar, bateri habies lak..…hahahahaha

3. favourite subject aku mase sekolah dulu ape ?
ikowt tag sebelum nieh, ko suka math…!!!!...

4. knape korg kwn dgn aku ?
sebab aq terpaksa dgn kawan dgn ko..hahahhahahahaha

5. sape name pakwe/makwe korg ?
ntah…lupa dan tak rasa adew makwe….

6. syg tak dgn family ? explain...
boleh pulak solan nieh kuar…sayang lar…family first u know…

7. jika diberi pilihan antara porsche dgn lamborghini,mane plhn korg ?
taknak sumer tuh..aq minat yg laen…tp, kalau dah solan tuh, porch ar…

8. tmpt honeymoon yg menjadi idaman korg ?
ermmmm…..satu dunia aq nak jdkan tempat honeymoon aq…

9. klau waktu senggang, korg buat ape ?
bukak lappy, dgar lagu, kalau internet adew, layan fb….

10. klau korg bijak laksana, ape cita2 aku mase aku 6 thn ?
aq tak bijak laksana pown..so, aq tak tau…okayh..???..hahahahhaha

11. agk2, aku neh smoking ke tak ??
ermmmmm….kowt…..


Okay, nak tnya korang pulak….

1.    Sapew nama gf aq..???? [ 10 m ]

2.    Kalau aq ckap, tulis bhasa Terengganu, korang pham tak..???..nyatakan sebab… [10 m ]

3.    Apa pandangan korang tentang aq…??? [10 m ]

4.    Apew yg aq buat kat korang smpai korang teringat kat aq..???. [ 10 m ]

5.    Apew jenis lappy dan kamera yg aq suka..???..hahahahaha…. [ 10 m ]

6.    Sapew nak jd gf aq..???….:- soalan gila….harap adew org nak lar…heeeeee [ 10 m ]

7.    Korang dah dapat duet elaun kan….korang buat apew dgn elaun tuh….???.. [ 10 m ]

8.    Aq suka football team mana..>????...hahahahaha [ 10 m ]

9.    Aq minat apew erk..???... [ 10 m ]

10.  Apew no phone aq……???..alamat official email aq,???..fb aq..??..twit aq..??..blog aq..??..cepat bgtau….salah satu, hilang 1000 markah….. [ 1000000 m ]

11.  Try bayangkan, korang dr johor, on he way pergi kedah…bila pkol 4 pagi jew, kereta rosak betol2 atas puncak bukit..apew korang nak buat…???... please explain briefly your model answer..your answer must be more than 1000 words… [ 1000 m ]

Heeeee…done it….so, harap jwb erk…….






5 comments:

farhana said...

1.kau mana ada gf ngok ngek. brrr
2.tak fhm, kadang2 faham. sbb aku org selangor, tak penah blja trengganu, bunyi bahasa kau dalah pelik.haha
3.kdg2 skema,tak budget,peramah,ramai kwn prempuan tp pelik tak de gf.haha
4.perngai kau yg kelam kabut tu.hihi
5.sony vaio, dslr canon.agak nya kot lah
6.ricawati nak kot.ngee.jgn mara, kot je.hihi
7.dah,aku pun tak tahu aku beli apa, tengok2 dah luak duit kat bank aku.
8.bangladesh fc.hihi.malaysia lah
9.kau minat snap2 gmbar org.tu semua org tahu
10.0145309329,dont_nuts2264@y.c..dah ckup lah mls nk cari yg lain.haha
11.aku tidur je dlm kreta smpai ultraman aku dtg selamat kn aku.hahahax1000

Sony Cybershot said...

tergelak aq...!!!...hahahahahaha....thanks so much sis nana...!!!!

amira amin said...

1.ermmm maybe TIPAH BINTI TERTIPU kot .hahaha
2.haha mestilah tak .tapi buat-buat paham jela ..
3.pandangan ?? ermmm oke la .bole buat berbincang .haha
4.haaaa amik gambar la .klau photographer tu takde lain la msti kau punya .hahaha
5.ermm lappy kau suka acer kot .kalau camera maybe canon ..haha main teka je ni =b
6.haha sabar je la ..aku rasa ada tu org nak ..pssssttt tunggu je =D
7.mmg lah dah dpt .tapi sedih ! kad aku mak aku yg pegang .so satu sen pun tak merasa lagi .hahaha
8.hahaha semestinya HARIMAU MALAYA kan ?? haaaaaa
9.minat amik gambar,kacau org,godeh lappy,facebooking, .. hahaha kot
10.no fon ? 0145309329 . email dont_nuts2264@y. fb Ahmad Faiz Muzaffar ,hahaha . tweet aku tak tau sbb aku pun takde twitter .haha. yg lain tu kau pikir la sndiri . =D
11.ala apa susah ,kan kat atas puncak so biakan kete tu bergerak dgn tarikan graviti .haaa berjalan la dia nnti ..hahaha

maxlone said...

pak usu!!!! wahahahahaha!!!! comey blog pak usu!!

Sony Cybershot said...

amira amin ~ thank for the eply....i'm appericiate it....



bonda ~ hahahahahaha..biasa2 ajew lar......lama tak update nieh...