Tuesday, February 22, 2011

Tak Suka 21 Februari 2011...

test jpj untuk kereta....

kereta mcm nie ler aq test dengan jpj...tp yang nie ok lar sikit dr yang aq naek td
memang giler lah.....awal pg aq dah bangun....siap diri aq nieh....semangat nak g sana nie...sampai jew sana, dah ramai org tunggu...nama tengah panggil dgn org jpj tuh...awal tak awal dah kena malu dah...diaorg suruh "tught in"....adoi....perassaan makain takot....then,,nama aq kena panggil untuk daftar...dapat kad no 3...then,,,taklimat kejap,,,dia suruh naek kreta....aq dapat kreta kancil yang sungguh aq rasa daif sangat2...pintu berbunyi...gear longgar...clutch laen macam jew...adoi....time tu dia suruh aq naek....aq naek ler bersama2 dengan kereta aq....aq naek dengan bersemangat dan akhirnyew aku berjaya mem’parkir’ kereta tu betol2 atas line kuning tuh….then….dia suruh trunkan kereta tuh…aq pown dengan ilmu yang cikgu aq ajar tuh, aq tekan minyak,lepas sikit2 clutch tu, then aq lepas brek tangan kereta celaka tu…tetiba…………………

borang test dengan jpj
borang test bukit, parking yang di'tenyeh' kejam
kereta tu mengundur dan mengelosor ke belakang…aq sempat brek, then, aq ckap kat dia yang aq nak ulang balik proses td...dengan garangnyew dia cakap.. “tak payah…trun dr kereta sekarang”..aq dah mula frust dah time tuh…aq tengok dia ambik pen dia, dia lerek borang aq dan menkandaskan aq…celaka lar…aq dah mula frust dah….dia suruh pergi balik kat pegawai besar dia….apew lg..blah lar aq dr sana

test drive atas jalan raya….

borang jpj aq yang lulus....
Huh…aq lulus bab nieh…time kasih banyak2 kat En Romzi, Pegawai Pengangkutan JPJ Besut....dia nasihat aq pasal cra nak drive nieh….ok ar tu kan…bg nasihat kat pemandu bru pasal jalan..bukan mcm kat pegawai kat bukit td…apew2 pown…aq lulus bab jalan raya….lalalalalalalala

Kena booking tarikh daaa…

Aq dengan membekalkan Rm 60 yang aq bawak dr rumah pg td, aq bg kat pegawai institut tu sebab nak booking tarikh baru…mahal giler..memang cekik darah betol ler….aq dah mula tension…

Balik ke rumah…

Mak aq pulak leter….
Adoi….tension aq…tension pasal tak lulus lg,,,tension kena leter lg….bab nieh malas aq nak citew…memang teruk aq kena ceramah…aq cakap C, dia cakap B, aq cakap G, dia cakap H…mcm tu ler…

Duit gaji lak…\

Ches…
Tak sampai seratus setengah pown.....
Nak bayar jpj lg,,,nak baiki hdset aq yang rosak ag…(le pakai ler sekrang nieh)….
Tension aq bab gaji nieh…
Bulan depan, stop kerja lah aq….
Duk rumah lg best…layan fb, layan blog, makan, tidow….

Malamnyew,,,
Keputusan stpm pulak kat berita…
Adoi...
Merimaskan serta mendebarklan aq lar pulak aq yang nak thu result spm nieh..apew2 pown,,,aq blah dr tv, aq layan fb....


3 comments:

NuR ShAhIerA BiNtI KaMaL said...

sabar faizz.. sabar..

shaherah hana said...

sorry,friend but i laughed all along i read this post.the way you express it is so funny.btw,all the best for the upcoming test.

Nur Syariza Natasya said...

lol~
sama la dgn den, fail kat side parking..